sunnuntaina, helmikuuta 17, 2008

Viikonloppu alkaa NYT!

Eli ma ja ti on vapaat, ihanaa. Tänään pääsin jo kahelta, eli on vielä puol päivää lisää :)

Nyt oon jo päässy vähän sisälle rytmiin, eilen ja tänään ohjasin jo 50-60 hengen ryhmiä kahella kielellä. Hirveesti jännitti, mutta kukaan ei kai huomannu, toivon ainakin. Ja katalaanit oli jo haltioissaan siitä, että yleensä puhun katalaania, joten niitä ei sitten pikkumokat haitannu.

Viininmaistelua mun ei periaatteessa tartte tehä, vaan jos on kauhee kiire. Siihen oon opetellu ulkoo sen ilmasena tarjottavan viinin, jos asiakkaat haluu ostaa lasillisen muita viinejä, niin joku muu saa sit kertoo niistä.

Tänään väsäsin sitä esittelylitaniaa venkuks, jos tulee tarvetta, ja sit mun pitäis opetella ulkoo espanjaks, pitää tarkistuttaa jollain kieliasu, periaatteessa osaan senkin, mutta joidenkin verbien taivutukset on hankalia, kun meinaa tulla katalaanin kielioppisäännöillä koko ajan...

Että semmosta! Välillä kun oli kauhee kaaos, oli ikävä löytöeläinsuojaa, mutta sit taas toisaalta, kun viimenen työpaikka Suomessa oli eräs tietty "matkatoimisto", niin sielläkin oli päivässä lähemmäs tuhat asiakasta, eli en nyt ihan noviisi oo.

Kulttuurieroista sen verran, että pahimmat asiakkaat on paikalliset (hispaanot ja katalaanit) mummot ja papat, ne vie kaiken, minkä irti saa, ja haluaa kaiken ilmaseks...

Ei kommentteja: