perjantaina, tammikuuta 18, 2008

Kurpitsaporkkanakeitto

Löysin jostain kurpitsaporkkanakeiton ohjeen, enpä muista mistä. Nyt se on kuitenkin tuolla hellalla kiehumassa, valmista puolen tunnin kuluttua.

- 4 tl voita
- 1 sipuli (viipaleina, silppuna, miten vaan jaksaa)
- 3 valkosipulinkynttä (tai enemmän, jos huvittaa)
- 5 porkkanaa (viipaleina)
- 750 g kurpitsaa (siis tuoretta, kuutioina
)
- 1 kanaliemikuutio
- 1,5 l vettä
- 1,25 dl appelsiinimehua (puristin ite)

Kuullota sipuli voissa, lisää valkosipuli- ja porkkanaviipaleet, paista 3 min. Lisää appelsiinimehu, kiehauta ja lisää kurpitsa, liemikuutio ja vesi. Anna kiehua hiljalleen n. 30 min tai kunnes kurpitsa on pehmeää. Soseuta sauvasekoi
ttimella.

Erittäin positiivista keitossa on se, että koko satsissa on vaan viis pistettä.

Kunhan se on valmista, kerron miltä maistu!

Ihan hyvää, jännän makeeta. Vakkarilukijat tietää, että värit kuvassa taas viturallaan (Nokia), oikeesti keitto on tosi oranssia.

Ei kommentteja: