maanantaina, tammikuuta 28, 2008

Hyssss... ja muista vetää vessa.

Sairaalassa on joka paikassa kylttejä, joissa lukee hiljaisuus. Seiniltä löytyy myös vierailusäännöt: vierailuaika 16-20, vain 2 vierasta/potilas, ei alle 8-v vieraita, jos ei ehdottoman tarpeellista. Meteli käytävillä on kun markkinoilla, ihmiset huutaa ja kälättää, juoksee ja tukkii väylät. Pikkulapsia on talo täynnä, joka toisella potilaalla on vähintään 5 vierasta, vieraat tulee ja menee mihin aikaan huvittaa, ruuhka-aika on 10-14 ja 15-19.

Vessan vetäminen on joillekin aivan ylivoimanen tehtävä. Kävin sairaalassa vieraille tarkotetussa (naisten)vessassa, ja aina, joka ikinen kerta, siellä oli vähintään yks pönttö vetämättä (koppeja oli kaks). Sen lisäks monta kertaa, kun istuin siellä, viereisen kopin asukki lähti pois käsiään pesemättä. Mä en mikään hygieniafriikki oo, mutta
oven avasin aina paperi kädessä. No, täytyy olla tyytyväinen, että tähän asti ne vetämättömät hädät on ollu numero ykkösiä, Venäjällä ei ollu yhtään omituista, jos pöntön posliini-istuimella (mitä sillä muovirenkaalla tekee!) oli kuraset kengänjäljet kummallakin puolella ja sitten jossain kohtaa reunaa kiva torttu. Jos siis vessassa oli pönttöä ollenkaan, eikä vaan reikä lattiassa, kuten lemppariravintolassamme Vologdassa.

Touho näyttää esimerkkiä:


Näihin tunnelmiin.

Ei kommentteja: