maanantaina, maaliskuuta 17, 2008

Sekopäitä kaikki tyynni

Meillä kävi yliopistolta pari koirankouluttajaa, en tiiä olivatko etologeja vai behavioristeja, mutta ammattilaisia kuitenkin. Kun toi meijän Baskervillen koira on vähän erikoistapaus, special needs dog, niin jotain tarttis tehrä. No, siis ei se oikeesti mikään hirvee sekopää oo, on vaan ollu raukalla kova lapsuus, se pelkää niin kauheesti kaikkia ihmisiä, että pitää yrittää jotenkin saada se rauhallisemmaks, ettei joku kaunis päivä käy huonosti. Samaten sen hihnaongelmat pitää kitkeä.

Kouluttajat tuli tossa iltapäivällä, ja Aatu oli tietty ihan hurjana, kun ei tuntenu niitä, mutta 10 minuutissa se oli jo ihan ok, meni maahan ja istu käskystä (siis niiden käskystä). Nyt pitää ensin tehä target-harjotusta, eli opettaa se koskemaan kuonolla kättä (niin sen voi käskeä tekemään sen samalla, kun otetaan hihnaa pois, niin ei nappaa käteen) naksuttimella. Ne oli tosi tyytyväisiä, että mä oon kouluttanu Aatua naksuttimella, niin ei tarvinnu alottaa nollasta.

Kaiken kaikkiaan tää eka koulutusessio meni tosi hyvin, kaikki oltiin tosi tyytyväisiä, etenkin Aatu, joka ei kyllä tänään enää illallista tarvii, sen verran paljon palkkioita sai...

Emännän sekopäisyydestä voi sitten lukea tuolta Masian neuleista, klikatkaa tuolta oikeesta reunasta, jos kiinnostaa.

Ei kommentteja: