tiistaina, maaliskuuta 11, 2008

Naminami

Kokkailen tässä just huomista työlounasta, kreikkalaista perunasalaattia Sarah Brownin vegeraamatusta, tosin hispaanoversiosta. Samalla mietin, miten kätevää on, kun sitruunamehua tarvittaessa astun vaan ovesta ulos ja otan lemonin suoraan puusta :)

Tässäpä ohje (salaattikastike on aivan tajuttoman hyvää):

-perunoita
-härkäpapuja (en laita tällä kertaa, ei ollu kaupassa, eikä omat vielä kypsiä)
-mietoa sipulia
-pari keitettyä munaa
-muutama artisokan sydän (keitettynä, jos ei löydy tuoreita, niin sitten purkista)

kastike:
-4 rkl oliiviöljyä
-2 rkl sitruunamehua
-1 valkosipulinkynsi
-1 tl kuivattua meiramia (laitoin tuoretta, kun kasvaa tossa ikkunalla)
-75g maustamatonta jogurttia
-suolaa ja mustapippuria

Jätin salaattiaineksista mitat pois, kun niitä nyt voi sekotella kukin mielensä mukaan. Kastikkeeseen laitoin mitat, mutten mä ainakaan sen kummemmin mittaillu, kunhan heittelin. Potut ja pavut ja munat siis keitetään kaikki erikseen, sipuli, kypsät potut, artisokan sydämet ja munat paloiks/viipaleiks. Sit kaikki sekasin kastikkeen kanssa ja jääkaappiin maustumaan. Tarjoillaan mustien oliivien, tomaattiviipaleiden ja salaatin kera.

Ei kommentteja: