maanantaina, maaliskuuta 17, 2008

Kiirettä pitää

Mä vaan käyn töissä ja kudon, siksipä ei mitään päivitettävää. Palataan asiaan vähän myöhemmin, jos vaikka saisin elämän...

4 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Laitathan sitten viesti missä sitä elämää jaetaan? :)
Teen töitä ja kudon ei kyllä kuulosta yhtään hullummalta ...

Helena kirjoitti...

Nyt unohtu vielä tärkee kysymys: kopsasin tosta alta sun salaattiohjees ja mua jäi vaivaamaan, että mikä papu toi härkäpapu on. Laitatko sen salaattiin ihan vihreenä papupalkona vaiko vaan papuja (siis siitä palon sisältä) ja onko ne jälkimmäisessä tapauksessa mitä papuja??? ... vaikka varmaan voin käyttää melkein mitä papua vaan? On muuten hieno kasvi.

Kati kirjoitti...

Härkäpapu on englanniks broad bean. Palot on isoja, samaten pavut. Palkoa ei kait käytetä koskaan, mä ainakin riivin pavut aina sieltä sisältä. Salaatti oli hyvää, mutta sipuli, jonka sinne silppusin, oli toooosi väkevä, eli se pilas aika paljon. Ens kerralla en laita sipulia ollenkaan. Mut kastikkeessa marinoituneet potut oli kyllä aivan älyttömän hyviä :)

Ja joo, heti kun löydän paikan, jossa jaetaan elämiä, laitan tietoa tulemaan ;)

Helena kirjoitti...

Kiitos! Taidanpa tietää mikä papu. Löysin muuten keittokirjahyllystäni Sarah Brownin Sainsbury´s Vegetarian Cookery -keittokirjan, tsekinkielisen painoksen vuodelta 1991. Ilmankos nimi kuulosti tutulta. Pyyhin pölyt pois ja rupesin selailemaan sitä ja innostuin tekemään illaksi kreolilaista hedelmäsalaattia (2 appelsiinia, 2 banaania, 1 luumu oli oma lisä, kookoshiutaleet korvasin lorauksella kookosmaitoa ja jätin sitten auringonkukkaöljyn veke, puolikkaan sitruunan mehu, 1 tl hunajaa, rouhitut maapähkinät korvasin rouhituilla, kuorimattomilla manteleilla) - salaatti hävisi hetkessä ja muutkin tykkäs siitä :( Huomiseks on pavut likoomassa, tosin kokeilen Brownin yhtä toista salaattia ja perunasalaatti on kyllä jo kokeiltavien listalla.