tiistaina, maaliskuuta 04, 2008

Phenomena

Ensimmäinen ilmiö havaittiin aamulla, kun käytiin kirjastossa printtaamassa etikettejä mun räpellyksiin. Alamäkeen suihki rivakasti setä pipo päässä - kävelysauvoilla! Kyseistä ilmiötä piti ihan tuijottaa, en ois näiltä GPS-koordinaateilta uskonu löytäväni.

Toinen ilmiö on säähän liittyvä, ehkä jopa globaalilla tasolla merkittävä sellainen: Igualadassa sataa hirveesti lunta, Barcelonassa satelee vähän ja tuulee ihan kauheesti, täällä Penedèsissä tuulee niin, että tukka lähtee päästä, koillisesta vyöryy musta pilvirintama ja aurinko paistaa.

Oon menossa Núrian kanssa BCNaan lankaostoksille, saas nähdä, pelittääkö junat ja pääsenkö sinne asti, saati sitten takasin...

Muita pieniä ilmiöitä on meijän "puutarhassa" (siis se 1m2 pläntti tossa talon edessä...) krookukset on jo kukkinu, tulppaaneiden lehdet on noussu, narsissit kukkii ja viinimarjapensas lehtii. Härkäpavut on kasvanu loistavasti, ja niissä onkin aika nätit kukat, en ois arvannu. Jasmiinipensasta pitäis vähän leikellä ja kitkee rikkaruohot, niin eiköhän taas selvitä vähän aikaa.

Nyt ei muuta kun ovi auki ja nykäsasennossa tuulta päin.

Edit 5 min myöhemmin: hih, huvittaa itteenikin, kun oon lyhyen ajan sisällä kommentoinu politiikkaa ja puhunu globaalisti merkittävistä ilmiöistä. Tässähän tuntee ittensä melkein älyköksi... Älkää pelätkö, tätä ei tuu tapahtumaan kovin usein.


1 kommentti:

Helena kirjoitti...

Sää ja politiikka näyttävät olevan ajankohtaisia vähän missä vaan. Olet siis "in".
Sun ruokaongelmasta tuli mieleen - onko teillä mitään kiellettyjä ruoka-aineita? Voisin aikani kuluksi pohtia nopeasti toteutettavia ruokavaihtoehtoja. (nim. kokemusta on). Eikö muuten teilläpäin opettajat ole "aamupäivisin oikeassa ja iltapäivisin vapaalla?", kuten täällä sanotaan ... :). No, onhan se meidänkin perheen opettaja nykyään aika monet iltapäivät jossain koulun harrastustoiminnassa kiinni eli ei kai tuo sanonta päde enää täälläkään.